|
SAKIZ MURÇLU ÇOBAN SALATASI (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45472
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2009
2,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 küçük kuru soğan
10 dal sakız murcu filizi (Menengiç Filizi)
Domates ve salatalıkların kabukları soyulur. Küp şeklinde doğranır ve bir yana konulur. Soğan piyaz şeklinde doğranır. Tuz eklenerek hafifçe ovulur. Yeşil ve kırmızı biber kesilir. Hepsi harmanlanır. Üzerine sakız murcu filizleri atılarak limon ve zeytinyağı karışımı üzerinde gezdirilir ve servis edilir.
ML® Çoban Salatası (görsel)
|
|