https://www.posta.com.tr
Yarım kg. balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 diş karanfil
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 adet damla sakızı
3 çorba kaşığı tereyağı
Balkabaklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tencereye önce doğranmış kabaklarınızı dizin, üzerini toz şekerle kaplayın. Kısık ateşte, kabaklar suyunu bırakıp çekene ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Süt, toz şeker ve unu iyice karıştırın. Seker eriyince, 1 su bardağı ayırın. Şekerli süt karışımını ocağa koyun ve karıştırarak pişirin. Ayırdığınız yumurtalı sütü, karıştırarak tencereye ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Damla sakızını ve tereyağını koyun. El blanderi ile 7-8 dakika çırpın. Servis kaplarınıza boşaltıp soğutun.
Pişirdiğiniz kabakları, muhallebinizin üzerine koyarak servis yapın.
|