Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Göğsü Tarifleri > Sakızlı Muhallebi (30 adet - 3,420,455 defa bakıldı)

Sakızlı Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sakızlı Muhallebi

umut naz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc85163
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
1,591 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
80 gr. beyaz çikolata
2 parça damla sakızı

Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ve çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini ekleyerek mikserle 10 dakika çırpıp kaselere paylaştırın.


Sakızlı Muhallebi

umut naz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc85170
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
1,566 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı mısır nişastası
5,5 su bardağı süt
1 su bardağı soğuk su
3 adet nohut büyüklüğünde gam sakızı
1 su bardağı file antepfıstığı

Orta ateşte, ocağın üzerindeki tencereye, süt koyup, şekeri ilave edin.
Sakızları havanda dövüp sütün içine ekleyin. Sütü, şeker ve sakızı birlikte karıştırarak kaynamaya bırakın.
Bu sırada mısır nişastasını başka bir kapta, 1 bardak soğuksu ile iyice çırparak karıştırın. Nişastanın topaklanmamasına özen gösterin.
Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıkları ilave edin.
Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün. Bu sırada sütü bir kaşık yada çırpıcı ile sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Tüm karışımı orta ateşte 1-2 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
Hazırladığınız tatlıyı içini suyla çalkalayıp ıslattığınız bir cam kaba dökerek soğumaya bırakın. Ya da yuvarlak veya kare bir borcamı ıslatıp dökün. Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
Tatlı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi şekil vererek kesin. Kesip dilimlediğiniz tatlının üzerini çilek veya vişne sosu ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.


SAKIZLI MUHALLEBİ

tahlil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc88541
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
1,354 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. süt
1.5 bardak toz şeker
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 kahve kaşığı toz sakız

Pirinç unu ile toz şeker bir tencereye konur. Süt yavaş yavaş ilâve edilerek şeker bir kaşıkla eritilir. Ateşe konan tencere devamlı olarak karıştırılır. Koyulaşmaya başlayınca toz sakız katılır. Piştikten sonra kâselere konup, soğutulur, koyulaşmaya bırakılır.


Sakızlı Muhallebi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95614
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,236 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
250 g toz şeker
80 g pirinç unu
2-3 adet damla sakızı

Pirinç unu bir tencereye konulur. Bir su bardağı süt ile iyice ezilir. Sütün tamamı eklenir. Orta ateşte karıştırarak 10–15 dakika pişirilir. Koyulaşınca şekeri ve ezilmiş damla sakızı katılır. Karıştırılarak eritilir. Ocaktan indirilir ve kaselere pay edilir.


Sakızlı Muhallebi

fesleğen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2014
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc98600
Gönderme Tarihi: 29.May.2014
1,309 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı ı toz şeker
1 paket vanilya

Margarin ve unu kavuralım.
Üzerine sütü ilave edelim ve topaklanmasına fırsat vermeden hızlı hızlı karıştırarak iyice pişirelim.
Piştikten sonra şeker ve sakızı ilave edelim.
Ocağı söndürdükten sonra da 15-20 dakika mikserle çırpalım ki köpük köpük olsun.



Sakızlı Muhallebi

develi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc103185
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014
1,354 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
2 yumurta sarısı

Bir tencerenin içine yumurta sarısını, pirinç ununu, şekeri ve sütü koyup iyice çırpın. Sürekli karıştırarak ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. İçine dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilınınca kaplara aktarın. Meyvelerle süsleyin ve soğuyunca servis yapın.



Sakızlı Muhallebi

gülüş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc129894
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
898 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı
Vişne
Hindistancevizi

Bütün malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir.
Servis kaplarına aktarılıp soğuyunca buzdolabına koyup, iyice soğuyunca servis yapın.

Not: Muhallebiyi pişirirken mikserle çırparsanız çok daha lezzetli olur. Damla sakızı yerine damla sakızlı sakızlardan ya da sakız reçeli - mastika kullanabilirsiniz. İsterseniz fıstık, fındık, ceviz ya da başka meyvelerle de süsleyebilirsiniz.



Sakızlı Muhallebi

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144167
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019
538 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 küçük parça damla sakızı
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı

Yumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın. Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın. Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin. Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın. Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.



Sakızlı Muhallebi

pekmez
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc145016
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı un
1 bardaktan biraz az şeker
1 çay kaşığı damla sakızı

Bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp damla sakızını ekleyip eritin.
Kaselere koyup, dinlendirin.
Soğuk servis edin.



Damla Sakızlı Muhallebi

perçin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc148589
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020
745 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı damla sakızı
1 su bardağı şeker

Geniş bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Sonrasında yağı ekleyin, yağ da eriyene kadar karıştırın.
En son damla sakızını ekleyip kıvamı katılaşıncaya kadar karışımı sürekli çırpın.
Ocaktan aldığınız muhallebiyi servis kaselere bölün.
Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba atın.
Muhallebinizi üzerine tarçın dökerek servis edebilirsiniz.







Sakızlı Muhallebi Tarifleri Tavuk Göğsü Tarifleri



(30 adet Sakızlı Muhallebi 3,420,455 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort