|
Sakızlı Muhallebi |
|
umut naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc85163
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
1,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
80 gr. beyaz çikolata
2 parça damla sakızı
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ve çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini ekleyerek mikserle 10 dakika çırpıp kaselere paylaştırın.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
umut naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc85170
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
1,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı mısır nişastası
5,5 su bardağı süt
1 su bardağı soğuk su
3 adet nohut büyüklüğünde gam sakızı
1 su bardağı file antepfıstığı
Orta ateşte, ocağın üzerindeki tencereye, süt koyup, şekeri ilave edin.
Sakızları havanda dövüp sütün içine ekleyin. Sütü, şeker ve sakızı birlikte karıştırarak kaynamaya bırakın.
Bu sırada mısır nişastasını başka bir kapta, 1 bardak soğuksu ile iyice çırparak karıştırın. Nişastanın topaklanmamasına özen gösterin.
Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıkları ilave edin.
Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün. Bu sırada sütü bir kaşık yada çırpıcı ile sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Tüm karışımı orta ateşte 1-2 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
Hazırladığınız tatlıyı içini suyla çalkalayıp ıslattığınız bir cam kaba dökerek soğumaya bırakın. Ya da yuvarlak veya kare bir borcamı ıslatıp dökün. Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
Tatlı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi şekil vererek kesin. Kesip dilimlediğiniz tatlının üzerini çilek veya vişne sosu ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
|
SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88541
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
1,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1.5 bardak toz şeker
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 kahve kaşığı toz sakız
Pirinç unu ile toz şeker bir tencereye konur. Süt yavaş yavaş ilâve edilerek şeker bir kaşıkla eritilir. Ateşe konan tencere devamlı olarak karıştırılır. Koyulaşmaya başlayınca toz sakız katılır. Piştikten sonra kâselere konup, soğutulur, koyulaşmaya bırakılır.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95614
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
250 g toz şeker
80 g pirinç unu
2-3 adet damla sakızı
Pirinç unu bir tencereye konulur. Bir su bardağı süt ile iyice ezilir. Sütün tamamı eklenir. Orta ateşte karıştırarak 1015 dakika pişirilir. Koyulaşınca şekeri ve ezilmiş damla sakızı katılır. Karıştırılarak eritilir. Ocaktan indirilir ve kaselere pay edilir.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
fesleğen
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98600
Gönderme Tarihi: 29.May.2014
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı ı toz şeker
1 paket vanilya
Margarin ve unu kavuralım.
Üzerine sütü ilave edelim ve topaklanmasına fırsat vermeden hızlı hızlı karıştırarak iyice pişirelim.
Piştikten sonra şeker ve sakızı ilave edelim.
Ocağı söndürdükten sonra da 15-20 dakika mikserle çırpalım ki köpük köpük olsun.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
develi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc103185
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2014
1,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
2 yumurta sarısı
Bir tencerenin içine yumurta sarısını, pirinç ununu, şekeri ve sütü koyup iyice çırpın. Sürekli karıştırarak ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. İçine dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilınınca kaplara aktarın. Meyvelerle süsleyin ve soğuyunca servis yapın.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
gülüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129894
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
898 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı
Vişne
Hindistancevizi
Bütün malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir.
Servis kaplarına aktarılıp soğuyunca buzdolabına koyup, iyice soğuyunca servis yapın.
Not: Muhallebiyi pişirirken mikserle çırparsanız çok daha lezzetli olur. Damla sakızı yerine damla sakızlı sakızlardan ya da sakız reçeli - mastika kullanabilirsiniz. İsterseniz fıstık, fındık, ceviz ya da başka meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144167
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019
538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 küçük parça damla sakızı
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
Yumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın. Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın. Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin. Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın. Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145016
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı un
1 bardaktan biraz az şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
Bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp damla sakızını ekleyip eritin.
Kaselere koyup, dinlendirin.
Soğuk servis edin.
|
Damla Sakızlı Muhallebi |
|
perçin
Aşçı
Kayıt: 07.02.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc148589
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020
745 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı damla sakızı
1 su bardağı şeker
Geniş bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Sonrasında yağı ekleyin, yağ da eriyene kadar karıştırın.
En son damla sakızını ekleyip kıvamı katılaşıncaya kadar karışımı sürekli çırpın.
Ocaktan aldığınız muhallebiyi servis kaselere bölün.
Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba atın.
Muhallebinizi üzerine tarçın dökerek servis edebilirsiniz.
|
|