|
SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54685
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
1,5 litre süt
300 gram tozşeker (2 su bardağı)
75 gram pirinç unu
25 gram nişasta
1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı, fındık veya badem
2 çay kaşığı dolusu dövülmüş sakız (Mezaki)
1 fiske tuz
YAPILIŞI
Sütü kaynattıktan sonra tozşekeri ve bir fiske tuzu ilave edip karıştıralım.
Nişasta ve pirinç ununu 1 su bardağı su ile karıştırıp süte ilave edelim.
Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak, pişirelim.
Bu esnada sakızı, havandadövelim.
Pişmekte olan muhallebiye ilave edip bozadan koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirelim.
Kaselere boşaltıp soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra, çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek, soğuk olarak servis yapalım.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48985
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1.5 kg süt
1.5 bardak şeker
1 tane dövülmüş damla sakızı
1 çay bardağı un
1 kaşık tereyağı.
Yapılışı
Süt şeker ve damla sakızı ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kapta un su ile bulamaç haline getirilerek kaynamakta olan sütün içine dökülerek iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. İçine tereyağı katılarak mikserde iyice sakızlaşıncaya kadar çırpılır.
|
Sakızlı Muhallebi |
|
revan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc39084
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 bardak süt
300 gr tozşeker
1 kahve fincanı pirinç unu
1/2 kahve fincanı nişasta
1 bardak su
2 kahve kaşığı sakız
1 kahve kaşığı tuz
Üzerine:
1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı
1 kahve fincanı iç badem
Bir tencereye ölçülere göre süt, toz şeker, tuz konularak, içerisine bir küçük tülbente sarılmış sakız ilâve edilir ve karıştıra karıştıra kaynatılır. Nişasta ve pirinç unu aynen düz muhallebideki gibi (Bakınız : Muhallebi) suda halledildikten sonra süte katılır ve bir süre karıştırılır. Süt, boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıldıktan sonra tencere ateşten indirilir ve içindeki sakız çıkarılır. Muhallebi bir kayık tabağına dökülür. Muhallebi soğuyoncaya kadar, su dolu bir kapta tuzsuz antepfıstığı ile iç badem 5 -6 dakika kaynatılır. Suyu ılıştırılır ve fıstıklarla bademlerin iç kabukları ayıklandıktan sonra, bunlar et makinesinde çekilir (ya da havanda iyice dövülür). Bu iş bitince, soğuyan muhallebinin üzerine şekil vererek dökülür ve servis yapılır.
|
SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
kumbara
Aşçı
Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24025
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
2,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
2 gr damla sakızı
1 su bardağı şeker
1 kilo süt
Yapılışı:
Unla tereyağını pembeleşinceye kadar kavurun. Ayrı bir yerde şekerle karışmış sütü ilave edin. Karıştıra karıştıra pişirin. Ateşten ineceğine yakın havanda dövülmüş damla sakızı karıştırın. Piştikten sonra mikserle çırpın.
|
SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21317
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
3-4 tane sakızı
3,5 çorba kaşığı dolusu buğday nişastası
1 1/4 su bardağı toz şeker
Toz şekerden orta kıvamda şurup hazırlayınız.
Bakır bir tencereye nişastayı koyup 1 su bardağı sütle eziniz. Sütün tamamını katınız. Sakızı 1 çay kaşığı şekerle havanda dövüp süte ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. Kâselere birer kepçe dökünüz. Soğutup buzdolabında bekletiniz. Servis zamanı şuruba batırılmış bıçakla küçük karelere kesip, üzerlerine ikişer çorba kaşığı şurup dökünüz.
|
SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
hayal
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20044
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
2,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1,5 kg süt,
2 su bardağı şeker,
yarım paket margarin,
1,5 su bardağı un,
1 adet şekersiz sakızın yarısı (marketten alabilirsiniz)
2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Malzemelerin hepsini tencereye koyup (kakao hariç) karıştıra karıştıra koyuluncaya kadar pişirin. Piştikten sonra kremanın yarısını kakao ile karıştırın. Borcamın içini ıslatıp beyaz kremayı dökün, üzerine kakaolu kremayı dökün hindistancevizi serpip buzdolabında bekletin, kare kare kesip servis yapın.
ML® Fındıklı Muhallebi için tıklayın
|
Sakızlı Muhallebi |
|
Fazilet
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16412
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı margarin
2 parça damla sakızı
1,5 bardak toz şeker
soğuk süt, pirinç unu ve toz şeker tencereye konur, orta ateşli ocakta kıcam alana kadar pişirilir, ateşten almadan hemen önce margarin ve dövülmüş damla sakızı eklenir, mikserle 5 dakika çırpılır, kaselere paylaştırılır soğuyunca servise sunulur.
ML® Karamelli Kayısılı Muhallebi için tıklayın
|
Sakızlı Muhallebi |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5331
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 şişe süt
7 çorba kaşığı şeker
1,5 kahve fincenı pirinç unu
½ kahve fincanı nişasta
1 su bardaı su
YAPILIŞI
Tencereye süt ve şeker koyularak karıştırılır. Bir su bardağı su ile pirinç unu, nişasta ve dövülmüş damla sakızı ezilerek süte ilave edilir. İyice karıştırılır. Orta ateşte karıştırılarak koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
Koyulaştıktan sonra ateşten alınır ve ve kaselere koyularak soğumaya bırakılır.
ML® Koko Muhallebi için tıklayın
|
SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3028
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı buğday nişastası
2 paket damla sakızı
1 kg süt
1 paket margarin
Sos malzemesi :
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket margarin
2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltın.Eritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
ML® Sup için tıklayın
|
Sakızlı Muhallebi |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3027
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket damla sakızı
Bütün malzeme çukur bir tencereye konulup, tahta bir kaşıkla çok ağır ateşte süt kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra cam bir kaseye alınır ve soğuyana dek mikserle çırpılır ve soğumaya bırakılır.
ML® Sakızlı Rulo Muhallebisi için tıklayın
Fotoğraf "perçin" tarafından gönderildi. 14.02.2020
|
|