|
|
Sakızlı Muhallebili Muffin |
|
özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58947
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2010
5,739 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
4 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
170 g (1 su bardağı) toz şeker
200 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
200 ml (1 su bardağı) süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
275 g (2-2,5 su bardağı) un
İç malzeme:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
600 ml (3 su bardağı) süt
25 g, margarin
60 g (yarım su bardağı) iri kıyılmış badem
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
500 ml (2,5 su bardağı) süt
2 yemek kaşığı kabuksuz badem kırığı
Yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamur kabartma tozu ve unu karıştırıp eleyin, hamura 3 seferde ve karıştırarak ekleyip mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Hamuru 16 adet muffin kalıbına, üstlerde 1 cm boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Sakızlı Muhallebiyi 3 su bardak süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sakızlı muhallebiye bademleri ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Buzdolabında 15-20 dakika soğutun.
Muffinlerin içlerini, alt kısımlarından çay kaşığı yardımı ile oyarak çıkartın. Soğumuş sakızlı muhallebiyi oyulmuş muffinlerin içine doldurup üzerine çıkan kek parçalarını yapıştırarak kapatın. Kapatılan bölümler altta kalacak şekilde servis tabağına sıralayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında bekletin.
Servisten önce muffinlerin üzerine çikolatalı sosu döküp badem ile süsleyin.
|
|
Sakızlı Muhallebili Muffin Tarifleri Cevizli Kek Tarifleri
|
|