|
|
Şakşukalı Bulgur Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111224
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
1,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
3 Su Bardağı Domates Suyu
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
2 Yemek Kaşığı Kızartma Yağı
1 Yemek Kaşığı Knorr Acısso
3 Diş Sarımsak
2 Adet Kapya Kırmızı Biber
2 Adet Patlıcan
2 Adet Kabak
1 Adet Patates
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Tatlı Kaşığı Şeker
2 Yemek Kaşığı Maydanoz
2 Yemek Kaşığı Dereotu
2 tablet Knorr Bulyon'u, domates suyunu, şekeri, Knorr Acıssoyu ve sarımsağı derin bir sos kabında el blenderi yardımı ile iyice karıştırın.
Tencereye koyduğunuz kızartma yağı ısınınca sırasıyla küp küp doğradığınız patatesleri, sonra patlıcanları, soğanı, biberi ve kabağı kızartın.
Birazını sonrasında pilavınızın üzerini süslemek için kenara ayırın.
Farklı bir tencereye sıvı Becel ile beraber bulyonlu domates suyunu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin
Bulguru kaynamakta olan bulyonlu domates suyuna ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin.
Ateşi kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine domates sosu ile karıştırdığınız kızarmış sebzeleri ilave edin ve ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile servis edin.
|
|
Şakşukalı Bulgur Pilavı Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|