|
|
Salamlı Biryani |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113841
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2015
1,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı basmati pirinci
1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK DANA SALAM
2 yemek kaşığı yağ
1 adet soğan (ince dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
675 g AYTAÇ PİLİÇ FİLETO (küp küp doğranmış)
¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı garam masala
3 adet domates (ince dilimlenmiş)
¼ tatlı kaşığı zerdeçal
1 Pirinci birkaç kez soğuk suyla yıkayın geniş bir kâseye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyip 30 dakika suda bekletin.
2 Bu arada derin bir tavada yağı ısıtıp soğanları kahverengileşinceye kadar 5-7 dakika kavurun.
3 Sarımsağı içine atıp 2 dakika kızartın.
4 Tavukları koyun ve arada çevirerek 5 dakika pişirin.
5 Tuz ve garam masalayı tavuk karışımına aktarıp 5 dakika pişirin.
6 Domatesleri ve AYTAÇ ŞİPŞAK DANA SALAMları katın. Yavaşça karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Daha sonra ocaktan alın, bir kenarda bekletin.
7 Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Büyük bir tencere içerisinde su kaynatın.
8 Pirinci süzün ve zerdeçal ile birlikte tencereye aktarın. 10 dakika pirinç yumuşayana kadar pişirin.
9 Pirince defneyaprağı, kakule, karanfil ve zerdeçalı katarak harmanlayın.
10 Isıya dayanıklı derin olmayan bir tabağa sıcak şekilde tavuğu, üzerine de pilavı yayın.
11 Fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
|
|
Salamlı Biryani Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|