Malzeme (4 kişilik):
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı,
100 gr. tereyağı,
200 gr. düdük makarna,
tuz,
100 gr, kaşar peyniri rendesi,
2 yumurta (sarısı akına kanşıncaya kadar çırpılmış),
3 dilim salam (iri parçalar halinde doğranmış),
karabiber,
1 fiske pul kırmızı biber.
Fırınınızı yüksek ısıda ısıtın. 18 cm. çapında ateşte kırılmaz kabı çiçekyağı ile yağlayın.
Düdük makarnayı büyük bir tencerede bol tuzlu suda, 15-20 dakika haşlayıp süzün.
Süzülmüş makarnaları tekrar ateşten alınmış tencereye koyup tereyağın; yarısını, kaşer peyniri rendesinin 3/4 ünüiyumurtayı, salamı, karabiber ve kırmızı biberi katıp iyice karıştırın.
Bütün malzemeyi yağlanmış pyrex kaba boşaltıp üzerine kalan peynir rendesini ve küçük parçalar halinde,; kalan tereyağı koyduktan sonra sıcak fırında 10 dakika gratine edin. (Üzeri kızarmcaya kadar bırakın.)
Kabı fırından çıkarıp makarnanızı sıcak olarak servis edin.
Not: Bu makarnada salamla beraber küçük parçalar halinde doğranmış jambon veya sosis de kullanabilirsiniz.
|