4 kişilik
MALZEME
200 g ev yapımı erişte,
tuz,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
200 g turşu,
az turşu suyu,
100 g salam,
1 küçük boy göbek salata.
Sos:
2 çorba kaşığı sirke,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
tuz,
karabiber,
150 g yoğurt,
3 çorba kaşığı bayır turpu (konserve),
4 çorba kaşığı süt,
4 çorba kaşığı limon suyu
1. Erişteleri bol tuzlu suda dişe gelir şekilde haşlayın, soğuk sudan geçirin, süzün ve sıvı yağ ile karıştırın.
2. Turşuları kıyın, salamı dilimleyin (1-2 mm) ve 4'e bölün. Salatayı yıkayarak iyice süzün ve doğrayın.
3. Sirke, sıvı yağ, tuz ve biberi karıştırın, sosu göbek salataya dökün. Yoğurdu süt, bayır turpu ve limon suyu ile karıştırın, tuzunu ve biberini ayarlayın, 1-2 çorba kaşığı turşu suyu katın.
4. Erişteleri, turşu, salam ve yeşil salata ile karıştırın, sosu katın.
|