Malzemesi:
1 paket aytaç fıstıklı salam,
5 adet haşlanmış kum havucu,
6 iri baş, haşlanmış brokoli,
60 g ( 1/3 su bardağı) haşlanmış bezelye,
8 adet konserve mini mısır,
125g haşlanmış taze fasulye, taze çekilmiş karabiber,
200 ml (4/5 su bardağı) domates suyu,
150 ml (3/5 su bardağı) aytaç su,
45 ml (3 çorba kş.) sirke,
1 çay kş. kırmızı pul biber,
2 paket agaritin (agar agar) veya 1,5 paket tart jölesi, tuz
Hazırlanışı:
Havuçları uzunlamasına ikiye kesin. Brokolileri küçük çiçeklerine ayırın. Bütün sebzeleri tuzlayıp, biberleyin. 22 cm x 11,5 cm ebadında teflon bir baton kek kalıbının tabanına 6 dilim salamı hafifçe üst üste bindirerek dizin. Kalıbın iki geniş yanına 3'er dilim salam yerleştirin. Havuç yarımlarını bir kalın uç, bir ince uç yan yana gelecek biçimde salamların üzerine sıkıca döşeyin. Üzerlerine bezelyeleri serpiştirin. Yine bir kalın uç, bir ince uç yan yana gelecek biçimde mini mısırları sıralayın. Pakette kalan salamları mısırların üzerine yerleştirin. Taze fasulyeleri düz bir biçimde kalıba yerleştirip, hafifçe bastırın. Kalıbı brokoliler ile tamamlayın. Bir tavada domates suyu, su, sirke, tuz, pul biber ve agaritini (veya tart jölesini) karıştırın. Bir taşım kaynatın. Sürekli karıştırarak orta ateşte 2 dakika pişirin. Ateşten alın. Kalıptaki malzemenin üzerine yavaşça boşaltıp, kalıbı bu sıvı ile doldurun. Üzerini streç filmle kapatıp, baskı yapabilecek bir ağırlık koyarak buzdolabında 6 saat bekletin. Kalıbı 15 saniye kadar sıcak suda tutup, bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek yanında dilediğiniz soslarla servis yapın.
https://www.aytac.com.tr/urunler/index.php?pg=yemek_kitabi
|