|
|
Salamlı Tavuk (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc67058
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2011
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu tarif; Türkçe altyazılıdır
merhabalar, Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümünden...
kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde bir tavuk yemeği tarifi paylaşacağız
"Salamlı Tavuk"
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeler
600 gram tavuk kuşbaşı
10 dilim macar salamı
2 diş sarımsak
1 adet domates
yarım tatlı kaşığı karabiber
ve 1 tatlı kaşığı tuz
beşamel sos için; 1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
ve 1 çay kaşığı tuz
malzemelerden sonra hemen ateşin yanına geçerek devam edelim
tenceriyi ateşe yerleştirdik
zeytinyağını bırakıyoruz
hemen arkasından kuşbaşı tavuk etimizi ekliyoruz
biraz daha kızsa iyi olacak
burada kendi halinde kavrulurken biz de diğer işlemlere geçelim
sarımsakları doğrayarak devam edelim
şimdi salamların da birkaç tanesini üst üste koyarak...
ince çubuk şeklinde doğruyoruz
salamlardan sonra son olarak...
kabuğunu soyduğumuz domatesi doğruyoruz
bu arada tavuğumuz biraz pişti, ocağın yanına gidelim
tavuk beyazlaşmaya başladı
bu aşamada artık kıydığımız sarımsağı ilave ediyoruz
çok değil, 2-3 dakika daha kavuruyoruz
sırada doğradığımız domates...
biraz tuz...
ve karabiber var
tam olarak pişirmeyeceğiz, çünkü fırında da pişecek
şöyle domates şeklini kaybedene kadar...
birkaç dakika kavuracağız
şimdi yarım olarak pişirdiğimiz tavuklu karışımı...
fırın kabına aktarıyoruz
biraz soğumasında fayda var
şöyle düzeltiyoruz
şimdi beşemal sos yapmak üzere ocağın yanına geçiyoruz
öncelikle tereyağını tencereye bıraktık
hemen arkasından unu katıyoruz
ve unun kokusu gidene ve pembeleşene kadar kavuruyoruz
artık sütü katabiliriz
herzaman söylediğimiz gibi sütün soğuk olması gerekiyor
yavaş yavaş karışıma ilave ediyoruz
soğuk süt hamurun topaklaşmasına mani oluyor
biraz da tuz katacağız
ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişireceğiz
sosumuz oldu, gördüğünüz gibi kıvamı tam yerinde
ve kapatıyoruz
artık yemeğimizi tamamlıyoruz
doğradığımız salamları tavuklu karışımın üzerine serpiyoruz
ve son olarak hazırladığımız beşamel sosu da üzerine gezdiriyoruz
artık fırına verebiliriz
200 derece fırında üzeri kızaran kadar pişiriyoruz
salamlı tavuk fırından çıktı
artık sıcak sıcak servis edebiliriz
kaşıkla tabağa aktaralım
gördüğünüz gibi Mütevazı Lezzetler mutfağında...
gene yapımı kolay bir tarif paylaştık
"Salamlı Tavuk"
en kısa sürede deneyin ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlayın
hoşçakalın...
|
|
Salamlı Tavuk (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
|
|