2 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 Kg. Yoğurt
1 çay tabağı kırmızı bıber
1 tutam kuru reyhan
300 gr kıyma
1 adet sogan
2 Kg. salatalık
1 çay kaşığı karabıber
1 kase ince bulgur
5 diş sarımsak
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Salatalıklar iki parmak kalınlığında halka halka doğranır. Kabukları soyulur.İçinin çekirdekleri çıkarılır.Sıcak suda bıraz bekletılır. Başka bir tarafta ince bulgur, rendelenmıs soğan, kıyma,reyhan, tuz, karabıber, kırmızı bıber cok az su ılave edılerek ıyıce yogrulur.10 dk kadar yogrulur.sonra içleri oyulan salatalıkların içine doldurulur.Tencereye sıralanır.Salatalıkların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra tenceredeki su süzülür. Biraz soğuduktan sonra servis tabagına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Üzerine bıberlı yag gezdırılır.
|