|
|
Salatalık Turşusu |
 |
kumsal
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24589
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2008
3,195 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 kg. küçük körpe salatalık
2-3 dal kereviz yaprağı
1 baş sarımsak
1 adet limon
1 demet dereotu
2-3 adet defne yaprağı
1 litre suya 6 çorba kaşığı tuz
Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp, temizleyiniz. Passız bir iğneyle deliniz. Kavanozu iyice yıkayıp seriniz. Üzerine iki ince limon dilimi koyunuz. Salatalıkları sıkıca istif etmeye başlayınız. Aralarına sarımsak dişlerini, defne yaprağını, kereyiz yaprağını sıkıştırınız. İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarına sıkıştırınız. Yerleştirme işi bitince, bir litre suya (Kaynatılmış ve kireçsiz) altı çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız. Eğer su, salataların üstünü örtmediyse aynı nisbette tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyunuz. Defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatınız. 18-20 derece santigrad sıcaklıkta 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletiniz. Turşunuz yenmeye hazır olur.
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
|
Salatalık Turşusu |
 |
iksir
Aşçı

Kayıt: 21.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23972
Gönderme Tarihi: 21.May.2008
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kilo körpe salatalık
3 bağ sarımsak
1 adet ayva
3 dal kereviz yaprağı
3 limon
Tuz
Salataları yıkayıp çatal ile birkaç yerinden delin. Kavanoza dizmeye başlayın. Aralarına limon dilimlen ve ayva, soyulmuş sarımsak koyarak yerleştirin. Salamurasını dökün. Kavanozun alacağı kadar suya bol tuz koyup karıştırıp üzerine dökün. Üstüne kereviz saplarını koyup kapağını kapatın.

|
Salatalık Turşusu |
 |
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc23215
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. turşuluk salatalık
5-6 diş sarımsak
Tuz
Limon suyu
Salatalıkları yıkayın ve çatalla delip cam kavanoza istif edin. Aralanna ayıkladığınız sarımsakları katın. 1 litresine 3 çorba kaşığı olacak şekilde tuzlu suyu yarısına kadar doldurun, kalan yarısını da limon suyu ile doldurun. Bir ağırlık ile üzerini bastırın ve kapağını sıkıca kapatın. Turşular 15 gün içerisinde sararacaktır.
Not: Limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.06.2022
|
Salatalık Turşusu |
 |
pıtırcık
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20899
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-15 küçük körpe salatalık
1 çay kaşığı şeker
8-10 diş sarımsak
3-4 defne yaprağ|
2 limon
5-6 dal kereviz
8-10 tane üzüm
Kaya tuzu
Salatalığı yıkayıp yorgan iğnesi ile birkaç yerinden deliniz. Aralarına defne yaprağı, üzüm ve sarımsak koyarak cam kavanza yerlieştirimiz. Limon suyu döküp tuzlu su ile üzerini kapatınız. 15-20 gün bekletiniz.
Not: Tuzlu suyu 4-5 su bardağı suya 1 çorba kaşığı tuz ilave edip karıştırarak hazırlayınız.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
|
Salatalık Turşusu |
 |
Elvin
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20100
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 kg. küçük, körpe salatalık
2-3 dal kereviz
1 baş sarımsak
1 adet ayva
1 adet limon
Tuz
Salatalıkları yıkayıp, temiz passız bir iğne ile birkaç yerinden deliniz.
Bir kavanoza muntazam dizip aralarına limon dilimleri, yıkanmış, kabuklan soyulmuş ayva dilimlerini kavanozu dıştan güzel gösterecek şekilde koyunuz.
Sarımsakları kerevizi soyup, salatalıkların aralarına serpiniz.
Üzerine çıkacak miktar kadar tuzlu su hazırlayıp koyunuz (1 lt. suya 35-40 gr. tuz hesabı ile).
Kavanozun ağzını kapatınız.
2-3 hafta sonra turşu yenecek hale gelir.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
|
Hıyar Turşusu |
 |
neyzen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8218
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
4,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet hıyar
1 adet limon
1 salkım koruk
Tuz
İnce küçük salatalıklar iğne ile delinir, kavanoza sıralanır. Kabuğu soyulmuş, kesilmiş limon, bir salkım koruk içilemeyecek derecede tuzlu su üstüne çıkar derecede bol konur. İki gün sonra tuzu az geleceğinden bir miktar daha konur, üzerine toplanan beyaz köpükleri alınır bir hafta sonra yenir.

|
Salatalık Turşusu |
 |
PELIN
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc1164
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2006
3,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kilo salatalık
3 adet kereviz
2 baş sarımsak
1 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağı nohut
su
tuz
Taze salatalıklar iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delinir. aralarına limon dilimleri ve soyulmuş ayva dilimleri konur. Sarımsaklar ve kereviz soyulup yıkandıktan sonra salatalıkların arasına serpişitirilir. Daha sonra nohut ilave edilir. Salatalıkların üzerine çıkacak kadar tuzlu sukonup kavanozların ağzı hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatılır. 3 hafta serin yerde bekletilir.
ML® Salatalık Turşusu için tıklayın
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 09.02.2022
|
|