|
|
Salça Soslu Tavuk Baget |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc82988
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2012
3,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 adet tavuk baget
1 diş sarımsak
1 dal kereviz sapı
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 adet küçük boy taze patates
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Tavuk bagetleri geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Soğanı, sarımsağı, irice doğranmış kereviz sapını ve tuzunu ilave edin. Orta ateşte tavuk etlerini haşlayın. 15. dakikada kabuğu soyulmuş taze patatesleri ekleyin. 15 dakika daha haşladıktan sonra suyunu süzüp tavuk bagetleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Taze patatesleri de baget tavukların arasına yerleştirin. Sosu için oda ıssında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, salçaları, bir tutam tuzu ve karabiberi iyice çırpın. Ayırmış olduğunuz tavuk suyundan 2 çay bardağı kadarını ekleyip tekrar çırpın. Bu sosu tavuk ve patateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "büyükhanım" tarafından gönderildi. 23.02.2018
|
|
Salça Soslu Tavuk Baget Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|