14 kalem pirzola
1 adet domates
2 çay bardağı domates rendesi
4 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kekik
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Tuz, karabiber
1,5 çay bardağı su
Soğanlar halka halka doğrayın. Düdüklü tencerenin dibine döşeyin. Üstüne pirzolalar yereştirin. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koyun. Kırmızı biberi de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirin. Sonra sırasıyla domates rendesi, tereyağı, tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yakın. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirin
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 30.05.2015
|