6 adet milföy hamuru
1 kase salça
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 adet milföy hamurumuzu yan yana getirerek birleştirelim ve merdane ile kelepçeli kalıbınızın genişliğinde açalım yuvarlak olması için kalıbın tabanını hamurun üzerine koyup kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla keselim. Kelepçeli kalıbın altına hamurumuzu yerleştirelim arasına bol salça sürelim. Daha sonra diğer 2 hamurumuzu tekrar birleştirelim yine merdane ile açalım tepsiye yerleştirelim tekrar salça sürelim. Son iki adet hamurumuzu yine aynı şekilde hazırlayalım ve kalıbımızın içine alalım böylece üç katlı bir börek ortaya çıkmış olacak. Şimdi resimde gördüğünüz gibi hamurun ortasına bir çay bardağı yerleştirelim ve ortadan dışa doğru hamurumuzu 16 dilime bölelim. Her iki dilimi iki elimizde tutup sağ elimizdekini sağa,sol elimizdekini sola doğru iki kez çevirelim. Diğer dilimleri de aynı şekilde çevirelim ve gördüğünüz gibi ortaya güzel bir şekil çıkacaktır. Şimdi kalıbımızın dış kelepçesini takalım ve hamurun üzerine yumurta sarısı sürelim önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. Üzeri kızaran böreğimizi fırından çıkarıp servis yapalım.
|