Yarım kg kuzu ciğeri
1 su bardağı bulgur
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Salça için:
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Önce ciğer blenderden geçirerek kıyma haline getirilir. Tohumları alınmış biber ve soğan da ayrıca blenderden geçirilir. Sonra ciğer, bulgur, soğan, biber, karabiber ve tuz birleştirilir ve yoğrulur. Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve yassılaştırılır. Başka bir tencereye rende domates, salça ve diğer malzemeler konur, orta ateşe yerleştirirlir. Kaynayınca köfteler atılır ve 15 dakika kadar pişirilir.
|