|
Salçalı Etli Bulgur Pilavı |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87673
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 kaşık salça
3 kaşık tereyağı
250 gram et.
Tuz
Karabiber
Bir kap içinde bir kaşık yağda ince kesilmiş soğan kızartılır. Küçük küçük kuşbaşı doğranmış kemiksiz etler, ile birlikte kavrulur. Domates salçası ilave edilir. Orta ateşte pişirilir. Bulgur pişecek dörd bardaklık kaynamış etli suya bulgur salınır. Hafif ateşle pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine 2 kaşık yağ kızdırılır. Bir kenara çekilir, yarım saat sonra karıştırılıp servis yapılır.
|
|