|
|
SALÇALI HİNT HOROZU |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12481
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kiloluk bir hint horozu,
50 gram jambon dilimi,
50 gram sadeyağ,
1 dal biberiye otu,
1 çorba kaşığı un,
yeteri kadar zeytinyağı,
tuz ve karabiber,
1/2 çorba kaşığı domates salçası,
2 bardak tavuk suyu.
Yapımı: Hint horozunun tüylerini yolup içini temizledikten sonra tütsülemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı. Ödünü dikkatle ayırıp attıktan sonra ciğerini, yüreğini ve katısını ufak parçalara doğramalı. Yıkanmış ve suyu süzülmüş hint horozunun içini, dışını tuzlayıp karabiberlemeli. Biberiye dalını da içine yerleştirdikten sonra jambon dilimlerine sarmalı ve açılmamaları için temiz bir sicimle bağlamalı.
Yağa bulanmış pyrex bir kayık tabağa hint horozunu oturtmalı. 25 gram sadeyağı küçük parçalara bölüp horozun üstüne serpiştirdikten sonra kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Vakit vakit çevirerek hint horozunun dört bir yanını nar gibi kızartmalı. Sonra ılık tavuk suyunda eritilmiş domates salçasını katmalı ve kabın ağzını örtmeli. Hint horozunu bir saat kadar kapağını hiç açmadan pişirdikten sonra kapağını kaldırmalı. Hint horozunu ateşten indirmeden on dakika önce doğranmış katısıyle karaciğerini ve yüreğini kabın içine atmalı. Hint horozunu kaptan çıkardıktan sonra üstündeki sicimi kesip çıkarmalı ve sıcak bir yerde duran servis tabağına yerleştirmeli. Pyrex kayık tabaktaki ciğerli salçayı bir çatalla ezerek karıştırmalı. Kalan yağla iyice karıştırılmış unu katmalı ve beş dakika kadar karıştırarak pişirmeli. Salça koyulaşıncaya kadar kuvvetli ateşte pişirmeli. Sonra servis tabağındaki horozun üstüne gezdirerek dökmeli ve hemen servis yapmalı
|
|
SALÇALI HİNT HOROZU Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|