Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
8 yumurta,
200 gram temizlenmiş ıspanak,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası,
1 baş küçük soğan,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
birkaç sap maydanoz,
yeteri kadar karabiber ve tuz,
1 çorba kaşığı mısırözü yağı.
Yapımı: Ispanakları iyice ve bol suda yıkadıktan sonra tuzlu bir suda kaynatınız. Suyunu iyice süzdükten sonra ince ince kıyınız.
Bir kâsede yumurtaları tuzlayıp biberledikten sonra çırpınız, buna ıspanakları katıp iyice karıştırınız.
Tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup ateşte kızdırınız. Ispanaklı omleti dökünüz ve bir yanını iyice pişiriniz. Sonra tavadakini bir tencere kapağına kaydırarak aktarınız. Tavaya 1 kaşık yağ daha koyunuz. Yağ kızınca omletin öbür yanını da kızartınız. Kıvırarak sardıktan sonra omleti ikişer parmak kalınlığında parçalara kesiniz.
Bir güveç tenceresine domates salçasını, mısırözü yağını, ince ince rendelenmiş havuçla ince kıyılmış kereviz ve maydanoz yapraklarını koyun ve bunu ateşe oturtun. Bir tutam tuz da kattıktan sonra kapağını örtüp yarım saat kadar çok az bir ısıda pişirin. Sonra güveç tenceresine omletleri de katın. Salçalar üste gelecek biçimde bir-iki defa karıştırdıktan sonra güveç tenceresini fırına koyun ve on dakika kadar burada gratine edin. Sonra güveç tenceresiyle servis yapın.
|