1 kg süt kuzusu budu
1 kahve fincanı su
tuz
2 domates (orta) veya 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Kuzu eti önce yıkanır sonra ovalanarak tuzlanır ve tepsiye yerleştirilir. Buna ölçülere göre su katılır ve tepsi iyice kızdırılmış fırına sürülür. Budun bir tarafı 25, öbür tarafı da 25 dakika kızartılır. Tepsi soğumaması için söndürülen fırında bırakılır. Bundan sonra bir kuşaneye, kabukları ve çekirdekleri ayıklanarak küçük küçük doğranmış domatesler konularak pişirilir. Bunlar püre gibi olunca, kuşane ateşten indirilir, buna kuzunun budunun pişirildiği yağlı su ilâve edilir. Yeniden 5 dakika kaynatılır. Sonra kuzu budu dilimlere kesilir ve tabağa yerleştirilir. Kuşanenin içindekiler bu etlerin üzerine dökülür, servis yapılır.
|