Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
4 bardak pirinç
150 g kusbası et
Yarım bardak yemeklik yag
1 sogan
2 domates ya da 1 yemek kasıgı domates salçası
1 çay kasıgı karabiber
Tuz
Pirinçler yıkandıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat kadar ıslanır.
Bir tencerede kusbası et, suyunu bırakıncaya dek haslanır. Üzerine yemeklik yağ konur, 1 sogan dogranır ve kavrulur. Üzerine kabukları soyulmuş domatesler ince ince dogranır. Biraz daha kavrulur.
Pilavın suyu sıcak olarak tencereye konur. Tuz atılır. Kaynayınca, yıkanan pirinçler konur ve kapagı kapatılarak kısık alevde pisirilir. Pisen pilav 10-15 dakika kadar dinlendirilir ve bir ahsap kasıkla özenle karıstırıldıktan sonra servis yapılır.
|