|
Salçalı simitaşı (Gaziantep) |
|
ayşeöztoprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18013
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2007
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
600 gr köftelik bulgur
2 kahve fincanı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
5 su bardağı su
Tuz,
karabiber
Tencerede tereyağını eritip bir kaşık bulgur ilave ederek kavurun. Salçayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Su, tuz ve haşlanmış nohutu ilave edip kaynamaya bırakın.
Karışım kaynayınca kalan bulguru ekleyip çok kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakıp üzerine karabiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|