Yarım kg köftelik kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi (benderden geçirilmiş)
1 adet yumurta
1 avuç rende kaşar
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Köfte malzemesi bir araya getirilir ve bütünleşene kadar yoğrulur. Cevizden biraz küçük, top şeklinde köfteler yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Bu arada su, salça, yağ ve tuz bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca pişmiş köfteler atılır. Yaklaşık 10 dakika pişirilir.
|