www.basakgida.com
20 adet kuru incir
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı ceviz
Sos için:
2 su bardağı Başak Salep
1 çay kaşığı nişasta
incirleri öncelikle yıkayınız ve bir tencereye sapları yukarı gelecek şekilde diziniz.
Üzerine 1 çay bardağı şeker ve 1,5 bardak suyu ilave ediniz. incirler yumuşayana kadar kısık ateşte alt üst ederek pişiriniz.
incirler yumuşadığında servis tabağına sap kısımlarını kopararak diziniz.
Cevizleri olabildiğince iri parçalar halinde tavada 3-4 dakika kavurunuz.
incirlerin sap kısmından içine kavurduğunuz cevizlerden doldurunuz.
4-5 yemek kaşığı toz salepi koyu kıvam alana kadar pişiriniz.
Başak Salebi pişirdikten sonra sıcakken servis tabağına dizdiğiniz incirlerin üzerine dökünüz.
Cevizlerin kalan kısmını döverek tatlınızın üzerine ekleyip, soğuyunca servis yapabilirsiniz.
|