Yarım kilo dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım bardak su
1 yemek kaşığı domate salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1,5 kilo şalgam
2 adet dolmalık biber
10 adet çeri domates
Sos için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Şalgamları soyarak ikiye bölün ve dilimleyin.
Soğanları yemeklik doğrayın.
İçine kıyma, salçaları, bulguru, tuzu, karabiberi, kimyon, pul biber, reyhan ekleyerek yoğurun.
İki şalgam dilimi arasına bu harçtan koyarak tencereye dizin. Sosu için bir küçük bir tencereye tereyağı, zeytinyağı, salçaları, tuz ve suyu koyarak birkaç dakika pişirin ve şalgam dolmalarının üzerine gezdirin.
Şalgamlar yumuşayana kadar pişirin.
|