https://karadeniz.gov.tr
İlçenin kendine özgü çeşitli yemekleri vardır. Bunlardan bazıları kısaca anlatıldıkları gibi yapılmaktadır.
Zagi Yani: Koyun eti, un, pirinç, tere ? yağı, ceviz, höğmen, çorotu, safran, pul biber, sarımsak karıştırılarak yapılır.
Makaktu: Taze fasulye, ceviz, yeşil kinzi, sarımsak, koruk, irhan gibi malzemelerle yapılır.
Bileki Ekmeği: Mısır unu kaynar su ile yoğrulup üzerinde defne ve tahnal yaprakları serilir ve öylece pişirilir.
Çerkez Pastası: Mısırunu, süt, yumurta ve tereyağı ile pişirilip, üzerine et kavurması konularak yenir.
İlin kebap çeşitleri arasında patlıcanla yapılanlar başta gelir. Fosul da denen ateş kebabı bunların en yaygınıdır.
|