|
|
Salyangoz Krep |
|
hicabi
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc111730
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2015
1,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet marul veya bebek ıspanak yaprağı
4 dilim dana jambon
4 dilim cheddar peyniri
4 adet kornişon turşu
4 sap Frenk soğanı
3 yemek kaşığı krem peynir
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
30 garam margarin
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Krep hamuru bitene kadar bu işlemi yapın. Kornişonu verev kesin. Hazırlamış olduğumuz krepten, dana jambondan, çedar peynirinden, marul/bebek ıspanaktan ince dikdörtgen dilimler çıkarın. 2 parça krepin bir yüzüne krem peynir sürün. Krem peynirli yüzeylerin birine jambonu, birini marul/ıspanağı yapıştırın. Araya da çedar peynirini ekleyerek sandviçleştirin. Hazırladığınız dikdörtgenleri spiral şeklinde sarın. Kesmiş olduğunuz kornişon parçasına (gerekirse minik bir parça kürdan kullanarak) resimdeki gibi birleştirin. Frenk soğanlarından da kürdan geçirerek salyangozun antenlerini yapın ve kornişona saplayın.
|
|
Salyangoz Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|