Malzeme : 
 
4 yumurta sarısı, 
 
1 bardak toz şeker, 
 
50 gr. şamfıstığı, 
 
1 fincan badem, 
 
3 bardak süt, 
 
1 vanilya çubuğu.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Sütü bir kaba koyarak vanilya çubuğunu da ekledikten sonra yavaş yavaş kaynatın; kaynattıktan sora ateşten indirerek üzerini kapatın ve birkaç dakika için dinlenmeye bırakın.
 
2-  Diğer tarafta 1 bardak şeker ile 4 yumurta sarısını iyice köpürünceye kadar çırpıp ve daha evvel içinden vanilya çubuğunu çıkarttığınız sütü, yumurtalı şekere sürekli karıştırarak yavaş yavaş katın.
 
3-  Eriyiği gayet hafif ateşte, kaynamamasına dikkat ederek ve sürekli olarak karıştırarak, krema, kaşığın üzerine sarılmaya başlayıncaya dek pişirin ve ateşten indirerek bir kenarda soğumaya bırakın.
 
4-  Soğurken de üzerinde kaymak oluşmaması için zaman zaman karıştırın.
 
5-  Bademleri kaynar suda ağarttıktan ve kabuklarını soyduktan sonra bir havana koyarak şamfıstıklarla ve geri kalan şekerle iyice dövün; içine bir iki küçük kaşık süt ekleyin ve bu kanşımı macun haline gelinceye kadar yeniden dövün.
 
6-  Daha sonra bu macunu, pişirdiğiniz kremanın içine karıştırın ve eğer yeşil rengi kuvvetlendirmek istiyorsanız az miktarda şekerci boyası (yeşil) ekleyin.
 
7-  Dondurma eriyiğini daha evvelki dondurma tanımlarında anlatıldığı şekilde ya dondurmalığa ya da buzluğa yerleştirin.
  
 |