320 gr. pirinç unu
1 yemek kaşığı kola unu
2 fındık büyüklüğünde şap
Tencereye iki kilo su koyup ateşe oturtunuz. 320 gr. pirinç ununu soğuk su ile koyuca bulamaç yapınız. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı dolusu kola'yı ezip bulamaç yapınız. Evvelâ pirinç suyunu, sonra kolayı tencerede kaynayan suya azar azar akıtarak, tahta kaşıkla karıştıra karıştıra yediriniz. iki fındık kadar şapı, fincanda su ile ezip içine dökerek karıştıra karıştıra kaynatıp pişiriniz. Piştiğini anlamak için muhallebiden bir kaşık alıp içine maşa ile bir ateş sokunuz. Ateş sönmezse pişmiş demektir. O zaman hemen tencereyi indirip, tepsiye dökünüz. Muhallebinin kalınlığı bir santimi geçmemelidir. Soğuyunca dikkatle kesip, tabaklara alınız. Ayrı bir kâseye konmuş pekmezle servis yapınız.
|