İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
200 gr Dana Eti
Yarım Göğüs Tavuk Eti
Yarım Çay Bardağı Toz Tarhana
Yarım Çay Bardağı Arpa Şehriye
Yarım Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kapya Biber
1 Yemek Kaşığı Salça
6 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
Tencerede tereyağı eritilir, arpa şehriye tencereye konulur, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından ince ince doğradığımız soğanlar eklenir.
Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğradığımız dana eti ve tavuk eti ilave edilerek kavrulmaya bırakılır.
Önceden yıkayıp ince ince doğranan kapya biber, küp küp doğranan havuçlar ve salça tencereye eklenerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir.
Sonra haşlamış olduğumuz nohut, su ve tuz ilave edilerek kısık ateşte 20 dk pişmeye bırakılır.
Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz toz tarhana, un, yoğurt ve yumurta karışımı çorbanın içine ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak tencere ocaktan alınır.

|