Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Saray Kesmesi (Kesme Makarna)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Saray Kesmesi (Kesme Makarna)

ilke
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 24.03.2009
Mesajlar: 19
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc34773
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2009
2,078 defa indirildi / yazdırıldı




HAMURU:
350 gram un (7 kahve fincanı)
50 gram un (açmak İçin 1 kahve fincanı)
75 garm süt (1 kahve fincanı)
4 adet yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı yumurta beyazı
10 gram tuz (1/2 çorba kaşığı)
HAŞLAMAK İÇİN:
10 bardak su
2 bardak tavuk suyu
2 silme çorba kasığı tuz
İÇİ:
200 gram kıyma
50 gram margarin (2,5 çorba kaşığı)
250 gram domates (2 orta)
400 gram soğan (4 büyük)
1,5 bardak su
Tuz
Karabiber
ÜSTÜNE:
60 gram sadeyağ ya da margarin (3 çorba kaşığı)
250 gram yoğurt
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber


1 Bir kuşaneye, iki buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış 4 büyük soğan koyarak, soğanlar ölünceye kadar kavurmalı, sonra soğanlara; 200 gram kıyma katarak, kıymalar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar kavurmakta devam etmeli, sonra bunlara; varsa soyulmuş ve küçük doğranmış 2 domates, beş dakika sonra da 2 kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile bir buçuk bardak da sıcak su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve kıymalar sularını çekinceye kadar küçük ateşte bir buçuk saat pişmeye bırakmalıdır.
2 Hamur açılacak tahtaya 350 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı ve açılan bu yere; 4 adet yumurta sarısı, yarım kahve fincanı yumurta beyazı ile, içine yarım çorba kaşığı tuz katılmış 1 kahve fincanı da su veya süt koyarak, yuğurmalı, bunları sıkı hamur yapmalı, sonra da, elde edilen bu hamuru iki eşit parçaya kestikten sonra üstüne nemli bir bez örterek hamurları 1 - 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır. (Hamur ne kadar fazla dinlendirilirse o kadar kolay ve rahat açılır).
3 Sonra, 1 - 2 saat kadar dinlendirmiş olduğumuz bu hamurları sıra ile alarak, üstü unlanmış hamur tahtasına koymalı ve hamurun üstünü de hafifçe unladıktan sonra bunun üstüne merdane ile basarak aşağı yukarı büyükçe bir tabak yuvarlaklığında açmalı, sonra da, merdane ile açmış olduğumuz bu hamuru 2 milimetreye, yani hamur tahtası belli belirsiz görünür bir hale gelinceye kadar bir çok kez oklavaya sararak, oklavaya sarılmış olduğu halde hamurun iki uçlarına basmak ve yuvarlamak, sonra da oklavadan çıkararak başka ucundan olmak üzere tekrar sararak hamurları büyütmelidir.
4 İnce açılmış bu hamurları, hamur tahtasına ya da masaya sererek ve 40 - 50 dakika kadar bırakarak, hamurların hafifçe kurumalarım sağlamalı, sonra hafifçe kurumuş olan bu hamurları dört parmak enliğinde katlayarak sardıktan sonra bunları, sarılmış olarak, iki parmak eninde kesmeli ve şerit haline getirmelidir.
5 Sonra, elde edilen makarnaları, içinde kaynar bir halde 10 bardak tuzlu su ve 2 bardak tavuk suyu olan tencereye atarak, makarnalar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar 10 - 12 dakika arasında haşlamalı ve 3 - 5 kez soğuk su ile yıkadıktan sonra bir süzgeçten geçirmeli ve iyice süzülmelerini sağlamalıdır.
6 Sonra makarnaları haşladığımız tencereye; 3 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin koyarak kızdırmalı ve üzerine 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber eklenmelidir. Sarımsaklar soyulup iyice ezilmeli ve yoğurda katarak iyice çıpmalıdır.
7 Sonra süzmüş olduğumuz makarnalara yağlı kırmızı pul biberi katarak, tencereyi sallayarak makarnaları 2 dakika kadar ısıtmalı, sonra da üstlerine hazırlamış olduğumuz kıyma içini de koymalı ve iyice bir karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapmalı, tabakların üzerine de sarımsakyoğurt dökmelidır.






Saray Kesmesi (Kesme Makarna) Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri



(1 adet Saray Kesmesi (Kesme Makarna) 45,552 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort