Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Saraylı Katmer (1 adet - 63,100 defa bakıldı)

Saraylı Katmer


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Saraylı Katmer

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc53955
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,333 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
500 g kuzu kıyma
3 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar sıvı yağ
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
100 g rende kaşar
Krep için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 bardak su
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
1/2 fincan sıvı yağ

Hazırlanışı
İç harcı için soğanlar ince ince doğranarak sıvı yağ ve tereyağında kavrulur. Bir süre kavurduktan sonra kıyma eklenerek suyunu çekip, pembeleşmesi beklenir. Kıymalar pembeleşince salça da eklenerek 3-5 dakika daha pişirilir. Daha sonra krep için un, süt, su, şeker ve tuz; bir kabın içinde hiç topak kalmayacak şekilde çırpılır. Eğer hâlâ topak kalmışsa ince bir süzgeçten geçirilir. Kek hamurundan daha akıcı kıvamda bir hamur elde edildikten sonra çok harlı olmayan, 22 cm orta ölçekli bir teflon tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenir. Daha sonra hamur kepçe yardımıyla tavanın tabanını kaplayacak şekilde tavaya dökülür. Spatula ile çevrilerek her iki tarafı da eşit şekilde pişirilir. Orta pembelikte kızarınca tavadan alınır. Krep ve iç hazır olunca servis tabağına bir krep bir kat harç şeklinde malzemeler dizilir. En son katın üstüne rendelenmiş kaşar dökülerek, fırında 5-10 dakika kızartılır. Sıcak servis yapılır.






Saraylı Katmer Tarifleri Kaygana Tarifleri



(1 adet Saraylı Katmer 63,100 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort