Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SARDALYA DOLMASI (pirinç)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SARDALYA DOLMASI (pirinç)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62918
Gönderme Tarihi: 02.May.2011
2,025 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg iri sardalya
2 limon (enlemesine dilimlenmiş)
1 demet maydanozun sapları
1 demet dereotunun sapları
Harcı :
6 iri soğan (ince doğranmış)
200 gr (1 su bardağı) pirinç (ayıklanıp, yıkanmış)
1 su bardağı rafine yağ
1+1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salça
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

Genişçe bir kaba ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri koyunuz. Pirincin üstünü kaplayabilecek kadar, ılık su ekleyiniz. Su soğuyana kadar pirinçleri içinde bekletiniz. Su soğuyunca bir süzgeçten süzüp, pirinçleri bol suda 2-3 kez yıkayarak, bir kenarda bekletiniz.
Orta boy bir tencereye rafine yağı koyunuz. Orta ateşte yağı ısıtınız. Soğanları ekleyip 5 dakika, karıştırarak kavurunuz. Yıkanmış pirinci ve dolmalık fıstığı da katıp iyice karıştırınız. Tencerenin kapağı kapalı olarak, orta ateşte 20-25 dakika pişiriniz. Tencereye 1 su bardağı su ile domates salçasını, kuş üzümünü, tuzu, biberi ve dereotunu ekleyiniz. Delikli kepçe ile iyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika, pirinçler suyunu çekip, iyice uzayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriniz. Tencereyi ateşten indiriniz. Harcın ılınması için bir kenarda bekletiniz.
İçi temizlenmiş, başı ve kılçığı alınmış yıkanıp süzülmüş sardalyalara hazırladığınız soğuttuğunuz harçtan yeteri kadar koyunuz.
Geniş tabanlı bir tencerenin dibine maydanoz ve dereotu saplarını ve limon dilimlerini yerleştiriniz. Harçla doldurulmuş malıkları üstüne koyup, en üste bir tabak kapatınız. Kalan 1/2 su bardağı suyu ekleyip, suyunu çekene pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, sonra servis ediniz.






SARDALYA DOLMASI (pirinç) Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet SARDALYA DOLMASI (pirinç) 35,946 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort