|
|
SARDALYA TAVA |
|
kültür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc9381
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2006
3,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME (4 kişilik)
1 kilo sardalye
3 su bardağı çiçek yağı
2 yumurta
8 çorba kaşığı un
Yanına limon, tuz
Sardalye balığını bıçak kullanmadan temizleyin. Pulları, baş parmağınızın yardımıyla balığın sırtından aşağı doğru ovalayıp kolayca alabilirsiniz. Yine başparmağınız ve işaret parmağınız ile solungaçlarını tutarak çıkarın ve içini boşaltın. Bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Bir kabın içine yumurtaları kırın. İçine orta kıvamda bulamaç oluncaya kadar un, su ve biraz tuz ilave edin. Çelik tavanızın içine çiçek yağını koyun ve yanmayacak şekilde kızdırın. Balıkların kuyruklarından tutarak yumurtalı una bulayın ve yağın içine bırakın. Her iki yüzünü kızartın.
|
|
SARDALYA TAVA Tarifleri Emsan Yemek Tarifleri
|
|