6 yumurta (katı haşlanmış)
200 gr sardalya konservesi (fazla yağları süzülmüş)
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Yumurtaları uzunlamasına ortadan ikiye kesip, her yarımın altından küçük bir parça keserek, bir servis tabağında düz durmalarını sağlayınız. Ortalarındaki sarılarını çıkarıp, bir kaşığın tersiyle ezerek süzgeçten bir kaseye geçiriniz. Sardalyaları kaseye ekleyip, çatalla yumurta sarılarına karıştırınız. Mayonez, limon suyu, maydanoz, tuz ve biberi katıp, yeniden iyice karıştırınız.
Karışımı yarım yumurta aklarına kaşıkla doldurup, yumurta dolmalarını buzdolabına kaldırarak 15-20 dakika soğutunuz. Tabağı buzdolabından alıp, servis ediniz.
|