|
Sarımsak Sosunda Patlıcan |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45406
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2009
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet kabak
Bir miktar yağ
1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni (sosu için)
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (sosu için)
½ su bardağı su (sosu için)
2 adet sivri biber (sosu için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (sosu için)
1 ½ su bardağı yoğurt (üzeri için)
1 tatlı kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (üzeri için)
Hazırlanışı
1. Patlıcanları küp küp doğrayın.
2. Patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı gibi doğradıktan sonra suda bekletin.
3. Kabakların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın.
4. Doğranmış patlıcanları, kabakları ve patatesleri kızgın yağda kızartıp fazla yağını almak için havlu kağıt yaydığınız bir tabağa alın.
5. Sosu için: Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp ince ince doğrayın. Yayvan bir tavada zeytinyağını kızdırıp içine doğranmış sivri biberleri koyup kavurun. Daha sonra içine Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni’yi, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi ve suyu ilave edip orta ateşte bir taşım pişirin.
6. Sos pişerken küçük bir kasede yoğurdu ve Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi bir çatal veya çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
7. Pişen sosun içine kızarmış sebzeleri ilave edip sebzeler ile sosu iyice karıştırın.
8. Soslu patlıcanı servis tabağına alıp Knorr Sarımsaklı Çeşni'li yoğurt ile servis edin.
|
|