Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sarımsak Tavası (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarımsak Tavası (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88129
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2013
3,174 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


3 kg taze sarımsak (başları orta irilikte)
500 g yağsız kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı un (istenirse)
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2-3 yemek kaşığı nar pekmezi (ekşisi)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kuşbaşı eti yarım bardak su ile tencereye koyun. Hafîf ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
Sarımsakların sadece baş kısımlarını biraz sap bırakacak şekilde kesin ve dış zarını ayıklayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın.
Tenceredeki suyunu tamamen çekmiş etin üstüne yağ ve soğanı ekleyin, soğanlar şeffaflaşıp yumuşayıncaya kadar kavurun. Un ve salçaları ekleyip iyice ezin. Eğer un eklemezseniz yemek biraz daha sulu düşecektir. Üstünü geçinceye kadar sıcak su ekleyin. Karabiber ve tuzu da ilâve ederek orta ateşte pişirin.
Et iyice yumuşayınca temizlenen sarımsakların sadece baş kısımlarını bütün olarak ilâve edin. Tuzu kontrol ederek, sarımsaklar hafîf yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın nar pekmezini (nar ekşisi) koyun.
Servis yapmadan önce biraz daha karabiber ekleyebilirsiniz.

Not: Taze sarımsak zamanı Gaziantep'te neredeyse her hafta başka bir yemek devreye girer. Sarımsaklar biraz büyüyüp baş haline gelince ve dişleri oluşunca çok da gelişmesini beklemeden sarımsak tavası yapma zamanıdır. Zaten ertelemeye gelmez, birkaç gün içinde sarımsaklar büyüyüverir, sap ortası sertleşir, dişlerin zarı kalınlaşır ve bu yemeği yapma umudu bir sonraki bahara kalır. Tam zamanında toplanmış bütün körpe sarımsak başları bu yemeğe benzersiz bir lezzet verir. Nar pekmezi yemeğin rengini biraz koyultur. Eğer rengini karartmak istemiyorsanız nar pekmezi yerine limon suyu ve şeker kullanabilirsiniz.







Sarımsak Tavası (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(1 adet Sarımsak Tavası (Gaziantep) 30,078 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort