|
|
Sarımsaklı Bakla |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92857
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze bakla
1 adet limon
5 su bardağı su
3 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet domates
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
3 dal taze sarımsak
Üzerine:
Dereotu, yoğurt
1-Baklaları istenilen ebatlarda kesin. Yarım limonun suyunu ve 5 su bardağı suyu derin bir kaba alarak baklaları bu suda 10 dakika bekletin.
2-Küp doğranmış soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ile soteleyin. Limonlu sudan çıkardığınız baklaları tencereye ekleyip renkleri sararıncaya dek kavurun. Domatesleri rendeleyerek baklaların üzerine ilave edin. Tozşeker, un, yarım limonun suyu ve tuzu tencereye ekleyerek baklalar yumuşayıncaya dek pişirin (yemeğe isteğe göre yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz). Çok ince kıyılmış sarmısağı, yemeği ocaktan almadan 5 dakika önce ilave edip karıştırın. Pişen yemeğin kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alarak üzerine dereotu ve yoğurt gezdirerek servis yapın.
|
|
Sarımsaklı Bakla Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|