4 kişilik
1 litre sebze suyu (komprime olabilir),
12 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 defne yaprağı,
1 demet taze fesleğen,
2 yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı krema,
100 g. parmesan peyniri rendesi,
2 yemek kaşığı limon suyu,
1 yemek kaşığı tatlı hardal,
tuz,
beyaz biber.
Sebze suyunu ısıtın. Sarımsakları ayıklayarak kızgın zeytinyağında 1-2 dakika sote edin. Sıcak sebze suyunu sarımsakların üstüne dökün. Defne yapraklarını atın. Çorbayı açık olarak 15 dakika pişirin.
Fesleğeni yıkayarak ayıklayın. Yaprakların bir miktarını garnitür için ayırın, gerisini kıyın. Yumurta sarılarını krema ve parmesan rendesi ile karıştırın.
Çorbayı blenderden geçirin, daha önce defne yapraklarını çıkartın.
Çorbayı yumurta sarısı karışımı ile terbiye edin, fesleğenleri içine atın. Çorbayı ısıtın (artık kaynamaması lazım).
Çorbayı limon suyu, tuz ve beyaz biber ile tatlandırın. Fesleğen yaprakları ile garnitür yapın.
|