1 adet büyük boy karnabahar
Tuz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Taze maydanoz
Limon dilimleri
Tuz ve karabiber
Yoğurt
Karnabaharın yapraklarını ayıklayın ve büyük bir tencereye su ekleyerek kaynatın. Su kaynadıktan sonra tuz ekleyin.
Karnabaharı tencereye ekleyin ve suyun içinde yaklaşık olarak 10 dakika haşlayın. Karnabaharlar yumuşayana kadar haşlamaya devam edin, ancak çok yumuşak olmamalarına dikkat edin ki parçalanmasınlar.
Karnabaharlar pişerken, bir tavada tereyağı veya zeytinyağını ısıtın. İnce dilimlenmiş sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun. Sarımsaklar hafifçe kızardığında ateşi kapatın.
Haşlanmış karnabaharları süzün ve servis tabağına yerleştirin. Bir miktar yoğurt ve hazırlanan sosu karnabaharlar üzerine dökün.
Sarımsaklı soslu karnabahar servise hazırdır.
|