Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SARIMSAKLI LAHMACUN (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SARIMSAKLI LAHMACUN (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88149
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2013
4,384 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


1 kg orta yağlı zırh kıyması
5-6 demet maydanoz
750 g taze sarımsak
4 yemek kaşığı domates salça
1 tatlı kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
İVi tatlı kaşığı tuz

Maydanozu ayıklayıp yıkayın. Taze sarımsağın dış kabuğunu soyun. Zırhta kabaca kıyılmış eti, taze sarımsak ve maydanozu da ekleyerek bir kez daha ince kıyın.
Kıyma-maydanoz-sarımsak karışımı yeterince kıyıldıktan sonra içine domates salçası, toz kırmızıbiber, karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın.
Harcı fırına gönderin, eğer lahmacunu evde yapıyorsanız hamuru açıp kenarları kaplayacak kadar harç sürün ve kızgın fırına verin.
Bu lahmacun için genellikle temizlenmiş maydanoz ve sarımsak, domates salçası, karabiber ve kırmızıbiber ile birlikte bir leğen içinde kasaba gönderilir. Kasapta kıyma, maydanoz ve taze sarımsak zırh denilen büyük bir kasap bıçağı ile ince ince diğer malzemeler ile birlikte bir yandan kıyılır, aynı anda da karışmış olur. Hazırlanan malzeme kasaptan fırına gönderilir.

Not: Sarımsaklı lahmacun, sarımsak sevenler için eşsiz bir lezzettir. Taze sarımsağın bolca bulunduğu zamanlarda sık sık yapılır. Bu lahmacunda küçük yapraklı yerli maydanoz bolca kullanılır. Lahmacun taze sarımsak ve maydanozdan ötürü yemyeşil bir renk alır.







SARIMSAKLI LAHMACUN (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(1 adet SARIMSAKLI LAHMACUN (Gaziantep) 57,059 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort