https://www.posta.com.tr
4 adet kemiksiz dana pirzola
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru adaçayı
4 dilim salam
4 dilim taze kaşar peyniri
1 çay bardağı un
2 çay bardağı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet dilimlenmiş limon
Pirzolalarınızı streç film arasında, döverek inceltin. Her iki tarafına tuz, karabiber ve un serperek, tereyağında kızartın. Kaşar peynirini ve salamı ortasına yerleştirerek rulo şeklinde sarın. Soğumaması için kapağını kapatarak bekletin.
Tavaya tereyağını eriyince şarap, sarımsak ve baharatları ekleyin. 5 dakika kaynatın. Hazırladığınız pirzolaların üzerine sosu gezdirip limon dilimleriyle beraber servis yapın.
|