1 adet havuç (4'e bolünmüş)
1 adet soğan (4'e bölünmüş)
1 çay kaşığı tane karabiber
1 adet defne yaprağı
3-4 adet maydanoz sapı
1 bütün tavuk
5 adet orta boy patates (4 cm. kalınlğında dilimlenmiş)
6 dis sarımsak
2 adet limon suyu
100 gr tavuk suyu
Tavuk, havuç, soğan, defne yaprağı ve tane karabiber birlikte haşlanarak suyu süzdürülür.
Süzdürülen tavuk suyu sonraki aşamalar için kenara alınır.
Tavuklar but ve göğüs olarak parçalara ayrılır.
Sadece dış kısmı renk alacak şekilde patatesler zeytinyağında kızartılarak ısıya dayanıklı cam bir kaba dizilir.
Pateslerin üzerine tavuk parçaları dizilir.
Kabaca doğranmış sarımsak, tavuk suyu, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber karıştırılır ve tavukların üzerine dökülür.
180 C’de 25 dakika fırınlanır.
|