|
Sarımsaklı Patates Kavurma |
|
bilge tan
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc105486
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patates
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Patatesler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Sarımsak çok ince kıyılır. Tencereye zeytinyağı bırakılır, ısınınca patatesler atılır, bir kaç dakika çevirdikten sonra salça ve sarımsak katılır. Kısık ateşte bir kaç dakika daha kavrulur. Kimyon katılır. İhtiyaç olursa 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenir. Kapak kapatılır. Yaklaşık yarım saat pişirilir.
|
|