1 kilo Dolmalık kabak
3-4 dal Taze soğan
125 gram Kıyma
Yarım demet Dere otu
Yarım demet Maydanoz
3 adet Sivri biber
2 adet Orta boy domates
Yarım su bardağı Bulgur
1 orta boy Domates( kabaklara kapak için)
4-5 çorba kaşığı Eritilmiş Margarin
1'er çay kaşığı Tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı Salça
1 çorba kaşığı Margarin
3-4 diş Sarımsak
1 çay kaşığı Tuz
Yarım su bardağı Su
Kabakların kabuklarını soyup yarıdan keserek iç kısmını oyup bekletin. Ince doğranmış taze soğanları, fındık iriliğinde doğranmış domatesleri, eritilmiş margarini, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, kıymayı, bulguru, tuzu, ince doğranmış sivri biberleri alıp yoğurun. Dolma içini kabaklara gevşek bir şekilde doldurun. Domatesi dilimleyip. Kabakların ağzına kapatın. Kaakları yatık olarak tencereye dizin. Bir kabın içine dövülmüş sarımsakları, margarini, salçayı, tuzu, yarım suyu ekleyip karıştırın. Sosu kabakların üzerınde gezdirin. Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alın. Ilıtarak servis yapın.
|