10 adet kare milföy hamuru
1,5 su bardağı ceviz
1 adet yumurta beyazı
1 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Ceviz, şeker ve yumurta beyazı karıştırılır. Milföy hamurları parmak uçlarıyla bastırarak genişletilir. Kenarına iç konur ve rulo yapılır. Bütün milföyler aynı şekilde hazırlanır. Sonra bu rulolar 1 baş parmak eninde bıçakla kesilir. Yağlanmış tepiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdilir.
|