MasterChef
500 g tavuk göğsü veya balık fileto (ince kıyılmış veya robotta çekilmiş)
2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
1 küçük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı zencefil rendesi
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı balık sosu veya soya sosu
½ çay kaşığı karabiber
Bambu şiş veya limon yaprağı
Kıyılmış eti, hindistancevizini, soğan, sarımsak, zencefil, limon kabuğu, balık sosu ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şişe veya limon yaprağına sarın, ovalayarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış ızgarada veya tavada her tarafını eşit şekilde pişirin (yaklaşık 10–15 dakika).
Sıcak servis edin, yanında taze lime dilimleri veya acılı sos ile sunabilirsiniz.

|