|
|
SAUCE LYONNAISE |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15083
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2007
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kişilik MALZEME :
2 çorba kaşığı margarin
4 adet orta boy soğan, piyaz doğranmış
1/2 su bardağı sirke
1/2 su bardağı konsome yoksa et suyu
2.5 su bardağı fondövo (Bak Fondövo)
YAPILIŞI
Küçük bir tencereye yağı, soğanı koyup orta ateşte üç dört dakika soğanı bir çatalla karıştırarak sote yapınız
Sirkeyi ve et suyunu ilâve edip ağır ağır kaynatarak kapağını kaynatıp suyun dörtte üçünü çekinceye kadar onbeş dakika pişiriniz
Fondövoyu başka bir kapta karıştırarak kaynatıp soğanın içersine ilâve edip iki üç dakika kaynatıp kullanınız
|
|
SAUCE LYONNAISE Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|