İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Sazan Balığı
2 Adet Soğan
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
1 Litre Su
Sazan balığı temizlenir, başı, kuyruğu kesilir, kılçıkları ayıklanır ve küp şeklinde doğranır.
Tencereye zeytinyağı ve piyaz doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulur.
Soğanların rengi koyulaşmaya başlayınca üzerine doğranmış domatesler ve salça ilave edilir.
Salça kavrulunca baharatlar, tuz, doğranmış balık etive su tencereye dökülür ve pişmeye bırakılır.
Çorba kaynayınca altı kısılır, 5 dakika sonra ateş söndürülür ve servis kâselerine dökülür.
İsteğe bağlı olarak limon suyu ile birlikte veya sade olarak içilebilir.

|